Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014


Υφασμάτινα της θάλασσας του Κωνσταντίνου


Τέτοια εποχή πέρσι, ο Κωνσταντίνος ήταν μωρό λίγων μόνο μηνών που απολάμβανε τις βόλτες του με το καρότσι.

Tώρα κάνει τα πρώτα του βήματα..Δυστυχώς δεν είμαστε κοντά για να χειροκροτήσουμε τις πρώτες του τούμπες και να του απλώσουμε το χεράκι να ξανασηκωθεί, έχουμε όμως άλλα να θυμόμαστε από αυτήν την ηλικία..Ξεκινώντας από τι άλλο; Την βάπτισή του..

Η βάπτιση λοιπόν του Κωνσταντίνου έγινε τον Ιούνιο που μας πέρασε και όπως αναμενόταν ήταν όλα υπέροχα. Και αυτό γιατί εργάστηκαν πολλοί βάζοντας όλη τους την αγάπη και το γούστο.

Το προσκλητήριο της βάπτισης τελικά ήταν η εξέλιξη της πρώτης ιδέας που πήρε αυτήν την μορφή:


Διπλωμένη στα τέσσερα -σαν δεματάκι και δεμένη με φυσικό σχοινί στο οποίο κρεμόταν το καρτελάκι της οικογένειας για την οποία προορίζεται.















  







Και "ανοιχτή", η τσαντούλα με τα μεταξωτά κορδονάκια και τις απαραίτητες πληροφορίες για να μείνει αυτό το ιδιαίτερο προσκλητήριο, ενθύμιο σε όλους..




















Η τσάντα βέβαια είναι 100% χειροποίητη. Είχε πολύ δουλειά αφού έπρεπε να κοπούν τα πανιά και το σκαρί της βάρκας ξεχωριστά, με συνδυασμό 3 διαφορετικών υφασμάτων, να καρικωθούν και στην συνέχεια να ραφτούν τα χερούλια και να "δεθεί" ολόκληρη η τσαντούλα!  

Παρεούλα μου σε αυτό το "ταξίδι", ήταν η καλή μου φίλη Ηλιάννα και η κόρη της η Σοφιλένα, που κατά διαστήματα στις επισκέψεις τους στο σπίτι μου έπιαναν και εκείνες να σχεδιάσουν ή να κόψουν πανιά..

Όσο για τις μπομπονιέρες, ότι φαντάζεσαι ότι μπορείς να συναντήσεις στον αφρό και στον βυθό της θάλασσας..





Αστερίες πουά & ριγέ,
































ιππόκαμποι με πτερύγια από όμορφες δαντέλες, 







ψαράκια & φάλαινες με 
συνδυασμό 2 υφασμάτων,

















       και τέλος βαρκούλες.

 
 Όλα τα υφασμάτινα μπήκαν σε πουγγιά από τούλι, συνοδεύτηκαν από πολύχρωμα κουφέτα και δέθηκαν με κορδελίτσες. 




Τα απρόοπτα βέβαια μπορεί να μην έλειψαν (ο Κωνσταντίνος μας είχε πυρετό, ο καιρός δεν συνεργαζόταν.. κλπ..), αλλά η γεύση που μας άφησε αυτή η βάπτιση (θες από τα cup cakes της μαμάς του Κωνσταντίνου, θες από την χειροποίητη λεμονάδα, από τα τραγανά κουφετάκια ή από αυτό το χαμογελαστό μωράκι) ήταν η πιο γλυκιά......





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου